perjantai 9. maaliskuuta 2012

Ompeluksia lapsille
Elämäni ensimmäinen applikaatio ikinä. Leila-mummulta on joskus tullut persikan väristä collegea, oletettavasti suoraan 90-luvulta, ja se huuteli turkoosia resoria. Jonkun kerran kävi tytön päällä semmosenaan, mutta haljulta näytti, joten olihan se tartuttava tuumasta toimeen. No, ihan kiva kai tuosta lopen tuli, vaikkakaan ei kestä lähempää tarkastelua. Mutta riittävän hyvä harjotuskappaleeksi :)
Aino jossain Hiirosen leikkipuiston keinussa kesällä 2011. Kiva Kärpässieni-trikoosta tehty t-paita, koko taisi olla niinkin suuri kuin 74cm :)Sain kaverilta vaihdettua pinkistä Oravat-merinovillainterlockista valmiiksi leikatut kypärämyssyn osat, joten tämä myssy valmistui pikavauhtia! Niin ja juju on siinä, että tämä on kaksipuoleinen, toinen puoli pinkkiä yksiväristä merinovillaa. Voipa pitää sitten kummin päin tahansa. Ja tietenkin toiselle myös, joten Sampsukasta tilasin turkoosina samanlaista ja niin valmistui Einollekin samanlainen kypärämyssy. Sitä ei vaan ole ehditty vieläkään kuvaamaan...Tarrallisia "Nalle Nöttösiä" Ainolle. Kankaat Aukustiinasta Ylivieskasta, samoja joustiksia mitä Nalle-vaipoissakin on käytetty. 


Ja nämäpä olivatkin ainoat vaipat mitä tein tytölle ihan vauva-ajaksi. Myöhemmin tuli toki tehtyä myös pul-taskuvaippoja tyttöväreissä. Niin ja nyt ihan vastikään tein harkkahousuja, niitä taisi tulla lopulta seitsemät kun alkuun pääsin. Jaksais ja muistais vaan kuvata, onhan noita vaippoja tullut ommeltua jos minkälaisia ja määrä alkaa varmaan lähennellä 150:tä... Mukava harrastus!Ensimmäisiä tekeleitä Einolle. Myllymuksujen Norsut-joustiksesta paita ja ruskeesta joustiksesta housut. Myllymuksujen Apinat-joustiksesta kypärämyssy, yllättävän hyvä tuli vaikka piirsin kaavan jostain vanhasta kypärämyssystä ja vähän epäilin että miten onnistuu.Ja Apinat-joustiksesta on näköjään tullut tehtyä teepparikin. Lieköhän Ainolle sopiva ensi kesänä..Einon t-paita Myllymuksujen Autot-joustiksesta, Ainolla Maatila-trikoopaidan kankaat Sampsukalta. Omppu-taskuvaipan kankaat myöskin Myllymuksuilta :)  Ainolla Metsolan Blossom-joustiksesta paidan etu- ja takakpl, hihat ja housut oranssia velouria, ruskeat resorit ja vyötärö helposti vaan käännetty kuminauhakuja velourista. Tässä kasattiin pinnasänky vielä kerran myyntiä varten, että nähtiin kaikkien osien olevan tallessa. Kuten ilmeestä näkyy, sänky olikin ihan turha meille ja jouti jo uuteen kotiin :)

Einolle parit pyjamat, raitajoustis Aukustiinasta, samaa mitä Nalle-vaipoissa on käytetty. Hihat trikoota. Autokuviollinen trikoo ostettu joskus vuosia sitten muistaakseni Eurokankaasta. 


Ainolle parit paidat velourista ja samoilla tulilla Einollekin yksi. Ainon housuihin tein napinlävet vyötäröresoriin niin sai nyörin nätisti. Kuvassahan sitä ei kyllä näy :) Varmaan paria päivää myöhemmin Einon More Grey-kaavalla tehtyyn paitaan valmistui kaveriksi High Jump-housut koossa 104cm, niistä ei ole vielä kuvaa. Niihin olisi pitänyt olla ohkasempaa kangasta taskuihin, mutta puuttuessa laitoin reilusti velouria. High Jumpit ovat turkoosista velourista mustin resorein, vyötärö samalla tavalla kuin Ainon näissä housuissa. 
Taisipa olla ensimmäinen paita, jonka ompelin Einolle. Myllymuksujen Apina-joustishan se siinä, ruskeat resorit ja mustat Kam-nepit. Kaulus ei kestä lähempää tarkastelua :DAinon ollessa vielä mahassa kasvamassa, tein pikkuruiselle tytölle liivimekon,  puolipotkuhousut ja lakin joustofroteesta. Nukke sai tällä kertaa kelvata malliksi. 
Niin ihanat tuli että pitihän se tehä turkoosista Piparikukasta samanlainen setti, puolipotkarit bambujoustista. 


Piparikukkapaidasta ei löytynyt tämän parempaa kuvaa, resorit oranssit ja koko taitaa olla 68cm. 
Einon vihreä joustofroteepaita Metsolan Walmet-kankaasta. Näitä on tullut tehtyä lyhyellä ja pitkällä hihalla, taitaapi olla pojan suosikkikuosi :)
Tässä sama ruskeana. Hihansuut vaan käännetty ja kuten näkyy niin kauluksessa keltainen resori. 

Autot-joustiksesta tehtyyn paitaan koitin kanttausta resorilla, huonolla menestyksellä kuten näkyy. No, kovalla käytöllä oli paita siitä huolimatta. 
Neliöpipoja tuli tehtyä omille lapsille ja veljen tytölle samalla kertaa. Ainolla Piparikukka-joustiksesta päällinen, sisällä vaalea fleece, Einolla tuttu Walmet-joustis ja lime fleece sisällä, keltainen resorireunus. Fanni-tytöllä pinkki Maatila-trikoo ja taisinpa laittaa windstopperin tähän vuoriksi. Einolle tuli samalla Viidakko-trikoosta ja windstopperista myös, kuvaa en löytänyt.
Tässä Einolla vihreät velour-housut, vyötärö käännetty ja suorat lahkeet. Trikoopaidan kuosin nimeä en muista, näköjään tämmönenkin on tullut joskus tehtyä :) Oranssilla resorilla pääntien kanttaus, tässä taisi jo vähän paremmin onnistua.

Viidakko-trikoosta pitkähihanen paita, hihansuut käännetty ja reilusti keltainen resorikaulus, ilman mitään kanttauksia tietenkin :D 
Paitoja pojalle, ja oletettavasti joskus tyttökin näitä pitää :) Vasemmalta alkaen kokonaan velouria, sitten Norsu-joustista etu- ja takakpl, oranssista bambujoustiksesta hihat. Apina-paita trikoota kokonaan, Autot-paita joustista. Sukellusvenetrikoo sai ruskeat hihat joustiksesta. Kankaat Myllymuksuilta paitsi Sukellusvenetrikoo Sampsukalta, ruskea velour Lasten Metsolalta ja turkoosi kaverilta. 
Sampsukalta tilattuja ihania trikoita, näistä tuli kivoja kesävaatteita lapsille kesäksi 2011. Apinatrikoo Myllymuksuilta. 
Lasten Metsolasta ostetusta Sunray-joustofroteesta valmistui Aino-tytölle ensimmäinen pitkähihainen mekko, olikohan syyskuuta 2010 kun tuon tein. Takana neppilista. Malli oli tytölle aivan liian leveä, mutta sen verran laiska olen luonteeltani että kelpasi käyttöön ilman muokkaamista :)
Ainolla Leila-mummun tekemät villavaatteet, takki Puro-langasta ja kätevät terälliset housut jostain muusta. Lapaset on Leila-mummu tehnyt joskus Einolle, villasukat saatiin Vieremän neuvolasta (Martoilta) syntymälahjaksi Ainolle ja kypärämyssy Ruskovillan :) Ei ihan heti vilu iske näissä kamppeissa.
Ainolle silkistä ja satiinista juhlamekko ja Einolle mustat "suorat" housut. Niistä tuli turhan kapeat lahkeista, mutta menihän nuo kertansa. Ainon mekkoon sain just ja just laitettua kankaan niin että tuli rintaan kukkakirjonta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti