perjantai 9. maaliskuuta 2012

JuhlaompeluksiaAinolle silkistä ja satiinista juhlamekko ja Einolle mustat "suorat" housut. Niistä tuli turhan kapeat lahkeista, mutta menihän nuo kertansa. Ainon mekkoon sain just ja just laitettua kankaan niin että tuli rintaan kukkakirjonta. 


Veljen häihin ostin Eurokankaasta huivisilkkiä, voi miten ohutta se onkaan! Mutta hyvin sitä onnistui saumurilla ommella, tosin eihän se muuta tarvinnut kuin rullapäärmäykset reunoihin. Suorakaiteen mallinen huivi sai Nappikikasta ostetun helmijutun koristeeksi lyhyen sivujen päihin. Senkin ompelu onnistui varsin sujuvasti, olihan siinä toki helpottamassa kapea satiininauha, joka vain ommeltiin reunaan kiinni ja sillä selvä.
Tässä kuvassa näkyy tuo huivin helmireunus. Isäni kävi Thaimaassa lomailemassa ja toi tullessaan suvun naisille silkkejä, että päästiin ompelemaan pukuja veljeni häihin. Aika haljun värinen tuo mun silkki, mutta lopen ihan kiva kuitenkin. Juhlalaukun tein myös samasta kankaasta, pyöreä malliltaan, ilman kiinnitystä ja kahdesta kappaleesta :) Kälylle tein samanlaisen setin, hänellä olikin ihana lilan värinen kangas. Siitä ei valitettavasti ole minulla yhtään kuvaa, tietenkin unohdettiin kuvata sekin.

Facebookin Ompeluelämää-ryhmästä sain kaavan suurempaan samantyyliseen laukkuun, se pitäisikin joskus kokeilla, vaikkapa kesäksi jostain kivasta kankaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti